Rosewood London – Afternoon Tea

Rosewood London

Rosewood London

Rosewood London

Rosewood London

26791377537268_353_zunnamed-3unnamed-6unnamed-5unnamed-4

 

London Rosewood Hotel – Afternoon tea

Location: High Holborn

Interior Designers: Tony Chi

 

Advertisements

Alex Hotel

Arent-Pyke-Alex-Hotel-Thumbnail-2arent-pyke-alex-hotel-12arent-pyke-alex-hotel-27

Designer: ww.arentpyke.com

Photographer:  Anson Smart

Alex Hotel responds to the overarching concept of the ‘Hotel as Home’. Together with the client, four key concepts were established for the interior design; ‘the personal’, ‘the escape’, ‘the craft’ and ‘the legacy’, to nurture a sense of intimacy, connectedness and domesticity . The interior design, furnishing and styling imagines the richness, the personality, a sense of frivolity and the layering of a story. – See more at: http://arentpyke.com/project/alex-hotel/#sthash.7DxxrWJV.dpuf

Favourite apartment in Rome

04_dimoref1_dimorestudio_fendi_palazzo_prive_living_room_yatzerf2_dimorestudio_fendi_palazzo_prive_dining_room_yatzerf3_dimorestudio_fendi_palazzo_prive_changing_room_yatzerf5_dimorestudio_intermissioni_salone_del_mobile_2016_yatzerp5_yatzer_roundup_3_dimorestudio_casa_fayette_guadalajara_mexico_member_of_design_hotels_yatzerp7_yatzer_roundup_3_dimorestudio_casa_fayette_guadalajara_mexico_member_of_design_hotels_yatzer

 

Designer: Emiliano Salci and Britt Moran, of Dimore Studio : www.dimorestudio.eu

Location: Largo Carlo Goldoni in the heart of Rome

Description: Previously a ho-hum Fendi store and anonymous office space, it has been ambitiously reconceived and refurbished as a five-storey cultural, retail, hospitality and entertaining complex for the brand and its clients.

Modern Abstract – Part Two

 

The Cave

Designer: One Plus Partnership Limited

Location: Chongqing Nanshan District

Description:

‘The ‘Mountain’ concept is being selected as the main theme of this clubhouse, the design inspired by the location of the project – Chongqing Nanshan District. The clubhouse is located in a valley surrounded by hills.

Inspired by the architecture of the clubhouse and the geographical background, the grand slanted feature wall and the marble floor pattern are in triangular form.

The LED lightings are hanged from the ceiling, similar to the rain in the natural environment and presenting the natural feeling.

The massive triangular features are directly visualizing the ‘mountain’ concept. The pattern of grey marbles on the floor is forming a triangular pattern. Together with the feature wall and the irregular shaped reception counters, the ‘mountain’ concept is being demonstrated. In addition, the stairs connecting the floors are designed as passing through the cave.

‘Grey’ being selected as the main theme colour, the receptions counters are in gold champagne colour and there are no additional decorations. Designers keep using minimum materials & colour to enhance the ‘natural’ feeling.’

Text by One Plus Partnership

Prism Installation

Designer: Inés Esnal’s

Location: NYC

Description:

Artist and architect Inés Esnal’s Prism installation uses colorful elastic rope to form triangular spaces that filter light into the lobby of a new residential building in New York.

The installation’s vivid colors and optical illusions provide a bold contrast to the concrete walls.